torstai 1. toukokuuta 2014

Cosplayn kautta voittoon?

Minusta ei löydy kovin monta kuvaa, sillä en ole viihtynyt kameran edessä omana itsenäni. En ole pitänyt minusta otetuista kuvista, sillä ne eivät koskaan ole näyttäneet minun silmissäni hyvältä. Toisaalta olisi ehkä ollut hyvä ottaa kuva, mistä lähdin liikkeelle, jotta pystyisin näkemään kehitykseni.

Minusta löytyy paljon kuvia kyllä harrastukseni, cosplayn, osalta. Niissä en tietenkään ole normaaleissa vaatteissa mutta niistäkin voi nähdä pömppiksen, hervottoman perseen, ylitsepursuavat reisi- ja polviläskit, pyöristyneen naaman ja kaikkea muuta ei-niin-kivaa.

Tässä kuitenkin muutama kuva, mitä minusta on vuosien saatossa otettu ja mistä voi jollain tapaa nähdä, kuinka iso joskus olen ollut. Olen melko hyvin vaatevalinnoillani pystynyt suurimpia läskimakkaroita peittämään mutta eihän kaikkea pysty peittämään.Ja tässä kuvat, mitkä viimein saivat minut päättämään, että tähän on tultava loppu.


Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2007 alkaen ja se on ollut minulle yksi tärkeimmistä harrastuksista. Cosplay on kuitenkin todella ulkonäköön keskittyvä harrastus, missä oleellisena osana otetaan kuvia asuista. En vain enää kokenut voivani harrastaa cosplayta sen näköisenä. Ällötin itseäni, kun katsoin minusta otettuja kuvia. Tiesin, että osasin tehdä asuja ja ommella, mutta se ei riittänyt, sillä en pystynyt nauttimaan harrastuksesta, missä minua ällötti olla esillä ja tuoda itseäni esille. Vaihtoehtoina oli lopettaa harrastus ja punottaa painoa. Terveydellisistäkin syistä valitsin jälkimmäisen.

Vaikka en aloittanut painonpudotustani cosplayn takia, oli cosplay ja siinä otetut kuvat suurin motivaation lähteeni painonpudotukseen. Totta kai olin monta kertaa aikaisemmin yrittänyt pudottaa painoani mutta olin monesti epäonnistunut. Moni muukin pieni asia vaikutti siihen, että pystyin pysymään päätöksessäni pudottaa painoa, ei pelkästään cosplay. Mutta silti ajattelen, että rakas harrastukseni pelasti minut ja on antanut motivaatiota jatkaa tätä pitkää painonpudotuksen tietä.

Myös cosplayn ansiosta pystyn näkemään konkreettisia esimerkkejä painon pudotuksessani.

Käytän nykyään cosplayasujeni alla korsettia, jotta saan paremmin muotoja esiin ja minulla olisi tasaisempi vatsa. Ostin korsettini vuonna 2013 Facebookin yhdeltä kirpputorilta, enkä saanut sitä päälleni vaikka laitoin narut mahdollisimman isolle. Jouduin lisäämään naruihin ylimääräistä narua, jotta sain niihin lisää pituutta ja täten mahduin korsettiin. En pystynyt olemaan korsetin kanssa kauan, sillä muoviset luut painoivat ikävästi ja oli huono hengittää. Liikaa läskiä puristuksissa. Nyt olen saanut ottaa kaikki ylimääräiset narut pois ja kiristää korsettia huomattavasti, minulla on todella iso rusetti takana nyörityksessä ja koko ajan sitä saa kiristää.

Monessa cosplayasussani on vyötäröllä vyö, mikä on aina tehty sen hetkisen ruumiinrakenteeni mukaan. Vuoden 2013 Traconissa minulla oli asu, minkä vyö on nyt 25cm liian pitkä minulle. Eli jos haluan käyttää asua uudestaan, sitä pitää huomattavasti lyhentää.

Muutenkin cosplayasut ovat tehty niinsanotusti mittatyönä, tietenkin! Ainahan teen asuni sen hetkisen vartaloni mukaan, joten niistä näkee helposti, onko muutosta tapahtunut. Moni asu nykyään roikkuu päälläni, enkä pysty niitä käyttämään, ellen kavenna niitä (jos sekään auttaa).

Turhaa aikaa meneekin asujen teossa tähän kaventamiseen, sillä päässäni on vielä vanhat mittani, minkä mukaan ostan kangasta ja leikkaan kaavat. Joskus turhaudun siihen ja haluan leikata kokonaan uudet kangaspalat asuihin, sillä kaventamisen yhteydessä voi hävitä malli, mitä asuun tarvitsen.

Ihanaa on tosiaan huomata, että rakas harrastukseni jaksaa yhä motivoida minua painonpudotuksessa. Siitä sain lähtölaukaisun painonpudotukseen ja vaikeina hetkinä voin yhä turvautua siihen ja hakea cosplaysta lisää motivaatiota ja todisteita tämänhetkiselle saavutukselleni!

Olen noin puolivälissä tavoitettani. Enkä aio luovuttaa. Olen onnistunut jo yli 20kg pudottamaan painoa, enköhän minä pysty loppuun asti tämän viemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti