perjantai 28. elokuuta 2015

Loman jälkeistä elämää (vähän jäljessä)

Heinäkuun alun teksti näköjään jäänyt luonnoksiin. Luin tekstin nyt elokuun loppupuolella ja ihan hämmästyin, mitä olen kirjoittanyt. Tästä sen huomaa, miten muutosta voi tapahtua parissa kuukaudessa. Eli tässä vähän tunnelmia heinäkuun alusta:

*

Väsyttää.

Olen lomaillut kesäkuussa ja palannut takaisin töihin. Kylläpä tämä työelämä taas väsyttää. Silmät ei meinaa pysyä auki ja Juhannuksena hankittu univaje ei ole vielä korjaantunut.

Loma meni mielestäni aika hyvin. Annoin itselleni luvan syödä, herkutella, juoda ja löhöillä. Olin leirillä kesäkuun aikana ja söin taivaallisen hyvää ruokaa ihan liikaa leirikeskuksessa. Tuli Juhannus ja herkuttelin herkkuja ja grilliruokaa kun olin kuskina. Oli muutenkin lomaa ja ihmisiä ja vierailuja, mikä tarkoitti vähän lisää grilliruokaa ja herkkuja ja pitkästä aikaa alkoholin kanssa leikkimistä vähän liikaakin. Viimeinen lomaviikko oli ihanan lämmin ja helteinen, joten puistossa istuessa eväänä oli aina karkkia.

Mutta kuitenkin liikuin, enkä syönyt itseäni ähkyyn. Kuukauden jälkeen tuloksena taisi olla 0,5-1kg lisäkiloja, joten eipä se minun maailmaani kauheasti hetkauttanut. Todella hienoa, pyrinkin siihen että paino pysyisi samoissa lukemissa!

Kävimme loman aikana myös paljon kävelemässä erilaisilla luontopoluilla sekä normaalisti salilla ja juoksemassa, eli ei nyt mitään löhöilyä. Helpommin tuli toki jäätyä kotiin.

Nyt sitten takaisin työrytmiin. Yritän myös arkena välttää herkkuja ja jättää ne viikonloppuun, joskus onnistuu joskus ei.

Päätin myös rajoittaa kuntoharjoitteluani, mikä pääsi hieman lapasesta ja joskus 5 päivää putkeen kävin kuntosalilla tekemässä kuntoharjoittelua. Vähän niin kuin etukäteen varastoon, kun edessä oli Juhannus ja kaikkea muuta, milloin en päässyt salille. Hyvä idea, ehdottomasti! No ei todellakaan ollut... Vartalo ja lihaksethan siinä väsyivät.

Eli esimerkiksi tämän viikon liikkumiset:
- maanantaina 40min hölkkä
- tiistaina reilu tunnin kuntosalitreeni (+ puolen tunnin taukojumppa töissä)
- keskiviikkona 40min aerobista harjoittelua (3min porraskävelyä, 15min kuntopyörä, 15min juoksu ja 10min matolla)
- torstaina reilu tunnin kuntosalitreeni
- perjantaina
- lauantaina reilu tunnin kuntosalitreeni
- sunnuntaina rauhallista kävelyä

Ja tällä viikolla tosiaan poikkeuksellisesti en pitänyt taukopäiviä, kun viimeisellä lomaviikolla tuli hieman överisti vedettyä herkkujen sun muiden kanssa. Mutta yritin kuntosalista olevat välipäivät treenata mahdollisimman monipuolisesti ja niin, ettei kaikki päivät olleet kuitenkaan kovia treenipäiviä vaan sellaista palauttavaa liikkumista.

Paino on nyt tosiaan reilu kuukauden ollut 87kg. Kiinteytymistä on kyllä tapahtunut, sillä todella moni töissä kesäloman jälkeen ihan hätkähti, että mihin olen hävinnyt kun niin pieni olen! Se oli tosi ihana kuulla ja olin ihan innoissani!

Tilasin myös eBaysta kuvalliset legginssit ja testiksi ensin vain yhden, kun kokomerkintä oli M/L ja olin epävarma, mahtuvatko päälleni. Ja kyllähän ne mahtuivat! Toki muutama sentti saisi vielä hävitä, niin pysyvät kunnolla ylhäällä. Ovat niin liukuvaa kangasta muutenkin ja vähän ehkä pienehköt, niin jossain kohtaa saattavat vähän lantion seudulta liusua. Itse kun tykkään, että ovat jenkkakahvojen päällä, eikä alla!

*

Kuten viime tekstistä voi lukea, on paino onneksi lähtenyt laskuun. Ja uskon, että yksi suurimmista syistä on kuntosalin ja treenaamisen vähentäminen. Joku nyt ärähtää ruudun toisella puolella, että kyllä se liikunta ja treenaaminen on tärkeää! Niinhän se on, mutta ei silloin kun vetää överiksi.

Tasainen treenaaminen ja tauot kuuluvat hyvään treeniin. Suurin hyöty tulee palautumisesta. Eli tein ihan typerästi alkukesän kun yritin liikkua "varastoon". Ihan niin kuin se toimisi. Rakettitiedettä melkeimpä tämä laihduttaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti