torstai 20. elokuuta 2015

Kesäkuulumisia

Paljon on tapahtunut ja toisaalta tuntuu siltä, ettei juuri mitään.

Kesällä päätin olla stressaamatta painosta ja lähteä siitä liikenteeseen, että jos kesäkiloja ei tule, olen todella tyytyväinen. Eli en edes yrittänyt saada painoa putoamaan kesällä. Tuli herkuteltua ja ehkä vähän juopoteltuakin. Hienointa oli se, ettei kiloja tullut lisää!

Tuossa heinäkuun loppupuolella aloin kiinnittää vielä enemmän huomiota ruokavaliooni, kun palasin takaisin töihin ja piti taas miettiä työpäivän eväitä sun muita. Huomasin myös, että jokin ruokavaliossani turvottaa ja aiheuttaa suoliston liikatoimintaa.

Tällä hetkellä kokeilen jättää ensin laktoosin pois ja katsoa, olisiko kyseessä perinteikäs laktoosi-intoleranssi. Mikäli tämä ei onnistu, seuraavana pohdinnassa maitoproteiini. Yksi epäilyksen aihe on myös viljat. Eli ajan kanssa täytyy näitä selvitellä!

Hankaluuksia tuottaa myös välipalat, sillä olen tottunut käyttämään maitotuotteita todella paljon. Toki laktoosittomiakin versioita löytyy mutta en haluaisi liikaa luottaa maitotuotteisiin, sillä eräiden tutkimusten mukaan aikuisten ei pitäisi niin paljon käyttää maitotuotteita ja että ne turvottaa. Luin myös muutaman kirjoituksen, miten joltain oli lähtenyt jumituksen jälkeen paino putoamaan kun jätti maitotuotteet pois.

Elokuun alussa huomasinkin, että jotain vaikutusta maitotuotteiden vähentämisellä oli, sillä paino alkoi taas pudota! Toki tässä välissä oli ystävän polttarit ja miehen synttärit, mistä seurasi muutama ekstrakilo mutta ne on melkein jo pudotettu pois eli olettaisin kyseessä olevan lähinnä turvotusta.

Kesän aikana kaikki liikunta tuntui taas pakkopullalta, enkä oikein mitään jaksanut. Mutta silti kävin salilla. Jossain vaiheessa luulin, etten ole yhtään käynyt salilla kun on niin pakkopullaa, kunnes tajusin, että olenhan mä siellä silti ollut. Pakkopulla vaan saanut tuntemaan niin.

Nyt taas vähän uutta intoa. Sain kaverilta uutta ohjelmaa ja syyskuussa aloitan sen. Mies alkanut myös käydä useammin mukana salilla, mikä antanut lisää intoa myös.

Tajusin myös, kun katsoin vanhoja kuvia, kuinka paljon muutosta tänä vuonna on tapahtunut vaikka omasta mielestäni perse on ja pysyy. Tällä hetkellä siis painoa on pudonnut tämän vuoden puolella lähes 20kg.


Onneksi olen alkanut ottaa enemmän kuvia, ne kertovat totuuden! Tämä oli iloinen yllätys viime kuussa, kun tajusin kuinka paljon perse onkin pienentynyt! Ja mielenkiinnon vuoksi liitin kuvaan myös kahden vuoden takaisen kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti