lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tämän hetkinen painonpudotussaldo ja painonhallinnasta

Koska itsetuntoni tätä aina välillä vaatii... Eli kun usko itseensä alkaa loppua, on hyvä katsoa vanhoja kuvia ja nähdä oikeasti, kuinka suuri muutos on tapahtunut.

Kaikki positiiviset sanat ovat olleet kullan arvoisia ja niiden avulla myös tulee tunne siitä, että muutosta on tapahtunut. Sitä päivää odottaen, että itse on tyytyväinen itseensä.

Tällä hetkellä kokonaispainonpudotus on -30kg. Vielä olisi matkaa jäljellä tavoitepainoon mutta ainakin yli puolen välin olen mennyt!


Vaikka paino on tosiaan pudonnut tämän vuoden puolella hitaammin mitä viime keväänä, yritän kuitenkin nähdä positiiviset puolet siinä. Kun paino putoaa hitaasti, se myös pysyy varmemmin poissa ja iho ehtii kiinteytyä mukana.

Katselen aina silloin tällöin motivoituneena Hurja painonpudotus-ohjelmaa mutta kauhistelen roikkuvan ihon määrää ja pelkään sitä, pysyykö pudotetut kilot noin rankan treenin ja dieetin jälkeen oikeasti poissa? Itsellä kun kyseessä on oikeanlaisen ja terveellisen elämäntavan löytäminen, jotta ei tarvitse koko loppuelämää painon kanssa kamppailla. Nyt tuntuu, että olen oikealla linjalla.

Olen tosiaan ollut nyt kuukauden verran laskematta kaloreita ja syönyt monipuolisesti, terveellisesti, silloin tällöin herkutellen ja vähentänyt stressiä. Ja silti paino on laskenut. Laitankin tässä lähiaikoina kirjoituksia siitä, mitä olen oikeasti syönyt.

Kaverini kysyi minulta, olenko jollain dieetillä ja automaattisesti vastasin, että en ole. Kun aloin kertoa, mitä syön, niin kaverini totesi että kyllähän tuo dieetiltä kuulostaa. Olen omaksunut terveellisen ja monipuolisen sekä proteeinipitoisen ruokavalion, etten enää itse pidä sitä dieettinä. Mikä on tärkeää, sillä en halua syödä minkään väliaikaisen dieetin mukaisesti vaan opetella syömään oikein. Ehkä nyt olen löytänyt oikean linjan ruokavalion kanssa.

Olen myös lisännyt liikunnan monipuolisuutta ja käyn nykyään kuntosalin ja kävelyn lisäksi uimassa, hölkällä ja sulkapalloa pelaamassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti