torstai 12. helmikuuta 2015

Tämänhetkisestä ruokavaliosta

Kuten kerroin aikaisemmassa julkaisussa, olen aloittanut tänä keväänä taas operaationi painonpudotuksessa. Ensimmäiset viikot menivätkin todella hyvin, nesteitä lähti varmasti todella paljon. Minun oli tarkoitus pitää 1200kcal ruokavaliota kaksi viikkoa, jotta saan kehon taas heräämään ja paino lähtee putoamaan. Kuitenkin kävi niin, että innostuin pysymään tuossa kalorimäärässä kauemminkin.

Lopputuloksena ei ollut painon putoaminen vaan pysähtyminen ja osittain lisääntyminen. Eli säästöliekille olin mennyt. Muutama kaveri kauhistelikin, kun kuuli 1200kcal ruokavaliostani ja en aluksi ymmärtänyt edes tätä kauhistelua.

Minulle tuli uskomaton tunne... jos syön liikaa: lihoan. Jos syön liian vähän: lihoan. Jos katson Hesburger-mainoksen: lihoan. Kaikki vaan lihottaa!

Täytyy myöntää, että siinä pisteessä vain masensi ja ärsytti. Tunsin oloni turhautuneeksi.

Nyt olen kuitenkin vaihtanut suuntaa ja päättänyt täten syödä enemmän mutta en liikaa. Olen nyt 1900kcal ruokavaliolla, lepopäivinä pyrin pitämään kalorit 1500-1600kcal paikkeilla. Viikonloppuna saa herkutella mutta ei älyttömästi.


Olen myös alkanut juoda vettä todella paljon, sillä sen hyvistä vaikutuksista on todella paljon tutkimuksia. Huomasin, että join vettä ehkä noin litran päivässä, jos edes sitäkään. Minulla on aina ollut ongelmia vessassa juoksemisen kanssa, minkä takia olen rajoittanut juomista. Nyt olen hitaasti lisännyt veden määrää ja tavoitteena on juoda 3-4 litraa päivässä. Voit lukea ja katsoa videon Jutta Gustafsbergin suosituksista.

Syön myös 3-4 tunnin välein, koskaan ruokailua en päästä yli neljän tunnin. Tässä hieman ruokavaliostani normaalina arkityöpäivinä:

AAMUPALA noin klo 7
- kaurapuuroa (1dl kaurahiutaleita, 1 dl vettä ja 1dl maitoa)
- vadelmahilloa / vähäkalorista keittoa

LOUNAS noin klo 10
- tonnikalasalaatti / keitto

VÄLIPALA noin klo13
- maitorahkaa ja hedelmä (tuore tai tölkki)

PÄIVÄLLINEN noin klo 16
- kanaa / jauhelihaa / kalaa
- vihanneksia / salaattia
- mahdollisesti leipä

VÄLIPALA noin klo 18
- viili ja kanelia / leipä / hedelmä

ILTAPALA noin klo 20
- luonnonjogurttia ja mysliä

Tässä nyt karkeasti laitettuna, mitä pyrin syömään. Vettä juon ennen töihin menoa vähintään litran, töissä reilu litran ja töiden jälkeen noin litran. Töissä ja illalla kotona juon myös joskus teetä.

Päivällisen lihan paistamiseen on hyvä käyttää vähän öljyä, keho tarvitsee rasvoja esimerkiksi energianlähteeksi, eikä laihduttajan pidä unohtaa sitä. Illalla pyrin syömään mysliä, missä on paljon pähkinöitä ja siemeniä.

Lisäravinteita en juurikaan käytä, lähinnä syön vitamiineja, kuten omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia, koska minun tulee syötyä liian vähän kalaa. Olen myös alkanut ostaa CLA-rasvanpolttotabletteja tehostamaan painonpudotustani. Treenipäivinä juon proteiinijuotavaa Whey-80 jauheesta ja silloin ruoka-aikataulu on hieman erilainen ja välipala on tuolloin proteiinijuotava ennen päivällistä, eikä päivällisen jälkeen. Kerron lisää treenistäni seuraavassa päivityksessä.

Jostain syystä viime kevään jälkeen painonpudottaminen on ollut todella vaikeaa. Minulla on nyt todella hyvä tunne, että tämä tehoaisi nyt minuun. Ja jos viimeinkin oppisin syömään oikein, riittävästi ja terveellisesti. Se tässä kuitenkin on laihdutuksen lisäksi päätavoitteena.

Mitkä konstit teillä on tehonnut painonpudotukseen?

Ja tässä vielä kuva helmikuun alusta. En ole pitkään käyttänyt paljoa värejä vaatetuksessani ja tuo pitkähihainen oli jo tarpeeksi väripommi minulle! Toivottavasti pian uskallan laittaa väriä myös muualle päin kehoa kuin vain yläosaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti