tiistai 28. tammikuuta 2014

Tämänhetkinen tilanne

Viime syyskuussa sain tarpeeksi vararenkaistani ja päätin, että nyt on pakko tehdä jotain. Aloin käydä ahkerammin kuntosalilla ja kunnostin ruokavaliotani.

Ruokavaliooni tein muutoksia mutta en liian suuria, sillä painonpudotuksen pitäisi tällä kertaa olla pysyvää. En aio tehdä sitä virhettä, että jätän kaikki herkut ja päästyäni tavoitepainoon, alan taas syödä niitä ja se tarkoittaa lihoamista. Haluan laihtua ja samalla syödä kohtuudella myös herkkuja. Kohtuus onkin avainsana. Olen myös pääosin jättänyt herkut viikonloppuun. Pyrin myös syömään säännöllisesti ja jättämään napostelut sikseen. Yritin myös saada päähäni sen, että vaikka jotain tekee mieli, ei se tarkoita sitä, että minulla on nälkä.

Painonpudotuksen alussa olen myös käyttänyt tukena valmisteita Konjak, Obesimed ja Chili Burn. Konjak ja Chili Burn lisäävät aineenvaihduntaa ja Obesimed hillitsee näläntunnetta. Niitä ei suositella käytettäväksi kuin kuuriluontoisesti eli koko ajan niitä ei saa syödä.


Jouluna en olettanut painonpudotuksen menevän normaalisti vaan tein tavoitteekseni, että lisäkiloja ei joulun aikaan tulisi. Paino ei noussutkaan jouluna ja uutena vuotena kuin ehkä 500g, mikä ei mielestäni ole paljon. Tämä painonpudotus on kuitenkin elämäntapamuutos, eikä mikään laihdutuskuuri, joten en halua ottaa liikaa stressiä kaikesta.

Viime syksynä onnistuin pudottamaan painoani 10kg. Liikapainoa on kuitenkin tullut vuosien aikana todella paljon lisää eli laihduttamani kilot näkyvät tällä hetkellä ehkä hieman vatsassa, mutta muuten ei ole niin selkeää muutosta tapahtunut.

Tavoitteenani on päästä kesään mennessä lähelle tavoitepainoa ja viimeistään syksyllä olla tavoitepainossani. Kesällä kuitenkin tulee lomailtua ja syötyä jäätelöä, mitä en halua kieltää itseltäni, joten siksi laitoin tavoitepainon saavuttamisen syksyyn. Olemme myös lähdössä mieheni kanssa toukokuussa Japaniin ja haluan siihen mennessä näyttää hyvältä matkakuvissa.

Kun olen päässyt tavoitepainooni, voin kertoa mikä oli lähtöpainoni painonpudotuksessa. Tällä hetkellä vain minä, mieheni ja työterveyshoitaja tietävät sen. Vielä en pysty sitä muille kertomaan.

Painonpudotuksessa tulee aina sellaisia ajankohtia, että paino ei vain yksinkertaisesti putoa. Mutta se usein tarkoittaa sitä, että keho alkaa tottua nykyiseen painoon ja hakee oikeaa energiansaantia. Eli en laita mitään tavoitteita sille, kuinka monta kiloa viikossa tai kuukaudessa pitäisi pudota. Kunhan putoaa.

Tulevissa päivityksissä kerron hieman omasta ruokavaliostani ja kuntosaliohjelmastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti