tiistai 28. tammikuuta 2014

5:2-ohjelman soveltaminen omassa elämässä

Ohjelma toimii tietenkin parhaiten, jos pystyy noudattamaan sitä kunnolla. Alunperinhän ohjelma on tehty terveyssyistä, jotta ihminen olisi virkeämpi, verenpaine pienempi ja verisuonet vähemmän tukkeessa. Ohjelmalla näkyi olevan tuloksia painonpudotukseen, minkä vuoksi se on saanut suuren suosion myös laihdutuksessa.Itse en aina pysty pysymään 500kalorissa, enkä kunnolla päivän kaloreita edes laskekaan. Paastopäivinä pyrin syömään vasta iltapäivällä, sillä jos olen edellisenä iltana syönyt hyvin, on helpompi "pantata" syömistä aamusta päivään. Valitsen myös paastopäivän työpäivän mukaan. Eli jos tiedän, että työpäiväni tulee olemaan kiireinen, eivät ajatukset ehdi olemaan ruoassa ja saatan helposti työpäivän aikana syödä vain yhden omenan ja seuraavan kerran vasta kotona neljän viiden maissa.

Ruoaksi paastopäivinä valitsen salaatin, sillä siinä on vähiten kaloreita ja se on hyvin täyttävä. Jokin keitto on myös hyvin toimiva. Juon paastopäivinä myös paljon teetä (vihreää) ja laimennettua mehua. Ostan myös joskus sisu-askin laukkuun, mikäli näläntunne yllättää ja heitän parit pastillit suuhun, mikä vie suurimman näläntunteen ja ajatukset nälästä pois.

Joinakin viikkoina en pysty paastoamaan kahtena päivänä vaan esimerkiksi vain kerran. Mutta ei se haittaa, sillä en tee mitään pakosta. Koko painonpudotukseni tarkoituksena on tehdä terveellisestä ruokavaliosta ja liikkumisesta elämäntavan.

Vaikka ohjelma antaa mahdollisuuden siihen, että muina päivinä voi syödä mitä ikinä haluaa, ja jotkut sen turvin syövät paljon herkkuja. Yritän ohjelman avulla ymmärtää paremmin kehoani ja nälän tunnetta, että pystyn muina viikonpäivinä hillitsemään ja säätelemään syömistä tarpeen, en halujen, mukaan.

Totta kai annan itselleni luvan syödä herkkuja, mutta pyrin tekemään sen hillitysti ja lähinnä vain viikonloppusin.

Mielestäni hyvä tapa käyttää ohjelmaa on olla ottamatta siitä stressiä. Yritä parhaasi ja noudata paastopäiviä silloin kun siihen on mahdollisuus. Ajattele, että ohjelma tulee auttamaan sinua ruokavalion muodostumisessa oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti